Look Good, Feel Good "

 

Classic Lashes

Wimperextensions zijn een verlenging- en verdikking van de natuurlijke wimpers. Wimperextensions worden vastgezet door middel van een speciale lijm die haartje voor haartje op de wimpers worden geplakt. De wimperextensions worden nooit op de huid of op de wimper rand geplaatst. De wimperextensions kunnen alleen worden geplaatst door een wimperstyliste .


Verzorging wimperextensions:

 • Gedurende 24 uur na de behandeling de wimpers niet nat maken.
 • Trek niet aan je wimpers .
 • Wrijf niet in je ogen.
 • Gebruik geen mascara.
 • Verwijder je  wimperextensions nooit zelf.
 •  Reinig je wimperextensions met de daarvoor bestemde lash wash en cleaning brush.


Bij een nieuwe set classic wimperextensions ontvang je gratis een aftercare kit in een handig kokertje.


Inhoud:

 • Wimperborsteltje , om je wimpers mee te kammen.
 • Reinigingsborstel, om je wimperextensions mee te reinigen.
 • Pluis vrije wattenstaafjes, om makeup zoals eyeliner of oogschaduw mee te verwijderen.
 • Microbrushes, om tussen je wimperextensions goed schoon te maken.


Reinigen wimperextensions:
Schoonmaken van je wimperextensions is heel belangrijk om eventuele infecties te voorkomen. Iedere dag hopen zich dode huidcellen, talg, vuil en stof zich op tussen je wimpers. Ook oogmake-up dient grondig te worden verwijderd. Als de wimpers schoon zijn blijven ze bovendien veel langer mooi! Voor het goed reinigen kun je bij ons in de salon speciale Lash Wash kopen. Dit is een foam die je dagelijks kunt gebruiken om je wimperextensions mee te reinigen.
Gebruik liever geen wattenschijfjes of wattenstaafjes om je wimperextensions schoon te maken. Er kunnen pluisjes in je wimperextensions blijven hangen die je lastig weer weg kunt halen. Gebruik in plaats daarvan een speciale cleaning brush.
Kijk hier het info filmpje hoe je je wimperextensions moet reinigen

Ergens last van na het plaatsen van wimperextensions?


Binnen 24 uur na de behandeling:

 •  Rode ogen, lichte irritatie: je hebt waarschijnlijk gevoelige ogen en hebt een reactie op de lijmdampen of de tape. Dit trekt binnen een dag of twee weg.
 • Jeuk, uitslag, gezwollen oogleden, vuurrode ogen, brandende pijn: dit is een allergische reactie. Bij een milde allergische reactie moeten de wimperextensions zo spoedig mogelijk verwijderd worden. Is de reactie erg heftig? Slik dan een aantal dagen anti-histamine tabletten en zodra de ergste symptomen wat gezakt zijn moeten de wimperextensions alsnog worden verwijderd. Een allergische reactie komt zelden voor, maar kan zich opbouwen in de loop der tijd.


Na 24 uur na de behandeling:

 • Jeuk, lichte irritatie: waarschijnlijk heeft vuil zich tussen je wimperextensions opgehoopt. Was de wimpers grondig met lash wash, laat de wimpers drogen en kam daarna de achtergebleven vuilresten eruit.
 • Het gevoel alsof er iets in het oog prikt: er is waarschijnlijk een wimperextension losgeraakt. Kijk of je de loszittende wimperextension voorzichtig kunt verwijderen door de wimpers te borstelen. Lukt het niet en blijf je na een dag nog steeds het zelfde gevoel houden? Laat ons dan de wimperextensions verwijderen.
 • Jeuk, uitslag, gezwollen oogleden, vuurrode ogen, brandende pijn, pus: als dit een aantal dagen na de behandeling optreedt dan is het waarschijnlijk een infectie. Meestal wordt dit veroorzaakt door het niet dagelijks grondig schoonmaken van de ogen. De wimperextensions dienen verwijderd te worden en het halen van een oogzalf bij de huisarts is noodzakelijk om de infectie te bestrijden.


Refill behandeling:
De wimperextensions blijven gemiddeld 3 tot 6 weken zitten. Deze periode hangt af van de eigen cyclus van de wimpers en de verzorging van de klant. Een groeicyclus van de natuurlijke wimpers is ongeveer 3 tot 6 weken. Het is raadzaam om tussen de 2 en 4 weken een refill behandeling te doen. Tijdens een refill behandeling worden de losse wimperextensions verwijderd en nieuwe wimperextensions geplaatst op de vrije haren. 

Kan iedereen wimperextensions dragen? 
In principe kan iedereen wimperextensions dragen. Er gelden een aantal uitzonderingen:

 • personen zonder eigen wimpers
 •  personen met broze wimpers
 •  personen die allergisch zijn voor de bestanddelen die in de bonder zitten.


Tips:
Uitval van wimpers of wimperextensions is een natuurlijk proces. Gemiddeld verlies je dagelijks 3 natuurlijke wimpers en dus ook wimperextensions. Na 1 week: 21 wimpers, na 2 weken: 42 wimpers, na 3 weken: 63 wimpers. Dit proces kan per persoon verschillen. Zo zal een persoon die bijvoorbeeld een snelle groeicyclus heeft meer wimpers dan gemiddeld verliezen.
Er zijn diverse factoren die de wimperuitval beïnvloeden, zoals: hormonen, dieet, vette huid, verkeerd make-upgebruik, verkeerde verzorgingsroutine, het niet opvolgen van nazorginstructies, stress, medicijngebruik, veel outdoor activiteiten, trekken of pulken, overmatig borstelen, veel huilen. Daarnaast hebben we te maken met seizoensgebonden uitval: de lente en herfst shed. Tijdens de overgang van de seizoenen gaan zowel mens als dier in de rui. Gedurende enkele weken kun je meer wimpers dan normaal verliezen. Pas op met hitte vlakbij je wimperextensions, zoals boven pannen hangen, ovens openen of aanstekers. Dit kan je wimpers verschroeien.
  
Als je wimperextensions hebt kun je uiteraard gewoon make-up gebruiken. Het is wel erg belangrijk dat je de juiste make-up kiest, evenals de juiste producten om de make-up weer te verwijderen.
Alle oogmake-up mag geen olie of vet bevatten, omdat dit de lijm week maakt. Gebruik daarom een eyeliner of mascara (voor de onderwimpers) op waterbasis. Mascara, zelfs mascara die geschikt is voor wimperextensions, maakt het bijvullen lastiger en het eindresultaat zal minder mooi zijn. Gebruik dit product daarom niet dagelijks en alleen op de onderwimpers!
Pas op met foundation en dagcrème rond de ogen. Deze vette producten kunnen ervoor zorgen dat je sneller wimperextensions verliest. Foundation op poederbasis is geen enkel probleem.
Maak je ogen dagelijks goed schoon met een remover op waterbasis of een lash wash. De veelal langere en dikkere wimperextensions bieden een goede bron voor bacteriën als je make-up resten/vuil/stof/dode huidcellen laat zitten, met eventueel een infectie tot gevolg. Hoe beter je het schoon houdt, hoe langer je wimperextensions zullen meegaan!
Er zijn diverse verzorgende cosmetica producten op de markt om je wimperextensions nog langer mooi te houden. Denk hierbij aan transparante of zwarte coatings die een beschermlaagje leggen om de aanhechting van de  wimperextension op de wimper. Zo geef je vuil, vocht en vet minder kans! Groeiserums voor wimpers en wenkbrauwen verlengen de groeifase en zorgen voor sterkere en langere wimpers.
Bij Het Schoonheidsschuurtje zijn diverse make-up, schoonmaak- en verzorgingsproducten te koop om de levensduur van je wimperextensions te verlengen, zodat je optimaal kunt genieten van je prachtige oogopslag!